Има повече доказателства, че електронните цигари с никотин  увеличават шансовете

...
Има повече доказателства, че електронните цигари с никотин  увеличават шансовете
Коментари Харесай

Е-цигарите помагат за отказване на тютюнопушенето

„ Има повече доказателства, че електронните цигари с никотин  усилват възможностите за сполучливо отричане на цигарите “.

Това заяви водещият създател на новия отчет на научната мрежа „ Кохрейн “, доктор Джейми Хартман-Бойс.

На всеки 100 души, употребяващи никотинови електронни цигари, с цел да спрат да пушат, 10 може сполучливо да го реализиран, в съпоставяне със единствено 6 от 100 души, употребяващи никотино-заместваща терапия или електронни цигари без никотин, и 4 от 100 души, които не употребяват никаква поведенческа поддръжка, препоръки или консултиране.

На Глобалния конгрес за е-цигарите в Лондон (The E-cigarettes Summit), който се организира виртуално през декември с присъединяване на учени и медици от целия свят, бяха показани данни от разбор на тематика “Електронните цигари като средство за отвод от тютюнопушенето ".

Данните от метаанализите бяха показани от доктор Джейми Хартман-Бойс, старши теоретичен помощник към Университета в Оксфорд и водещ създател на най-новия отчет за електронните цигари по разбора на световната научна мрежа „ Кохрейн “ (Cochrane).

Учените от „ Кохрейн “ изготвят метанализи, като проучват и систематизират резултати от разнообразни международни изследвания. Докладите на мрежата се одобряват като стандарт в определянето на възможни изгоди или вреди за здравето на разнообразни артикули. Целта и задачата на организацията е решенията по отношение на здравето и здравните грижи да се взимат въз основата на висококачествени, подобаващи и настоящи синтезирани научни доказателства.

Прегледът на „ Кохрейн “ от разбора “Електронните цигари като средство за отвод от тютюнопушенето “ е оповестен за първи път през 2014 година, само че последната му актуализация е от октомври 2020 година и обгръща 50 изследвания и повече от 12 000 участници.  Резултатите от анализите бяха показани на научна конференция в Лондон.

Проучванията са извършени в Съединени американски щати (21 проучвания), Англия (9), Италия (7), Австралия (2), Нова Зеландия (2), Гърция (2) и по едно изследване в Белгия, Канада, Полша, Южна Корея, Южна Африка, Швейцария и Турция.

И въпреки всичко „ всеки месец от декември 2020 година ще търсим доказателства ежемесечно, ще публикуваме нови проучвания ежемесечно, ще актуализираме рецензията, когато открием изследвания, които могат да трансформират, укрепват или отслабват нашите изводи и ще споделяме своите констатации посредством къси документи и подкасти “, увери Джейми Хартман-Бойс от мрежата „ Кохрейн “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР